channel0 wrote:Uhh , samo da ne bude više od dva mesečno, da ne krenu ljudi da odustaju, pa pad tiraža, pa porast cene, pa opet ukrug; odustajanje, tiraž, cena...
Pa mislim da se realno oko toga napravi više fama ili nepotreban strah... Evo uzmimo primjer MNO kolora, istina izišlo je 8 knjiga odjednom ali zbog okolnosti na koje nismo mogli nikako utjecati.
No ako pogledamo vremenski od prvih knjiga do danas koliko je objavljeno knjiga a koliko je prošlo vremena? Ispadne prosjek malo više nego 1 knjiga mjesečno. Plan je bio 2 mjesečno.
Samo hoću reći da matematički a samim tim i financijski ljubitelji MNO kolora umjesto 14-16 knjiga kupili su samo 10. Dakle ušteda...
Šalu na stranu, znam da vjerojatno nitko ne čuva novac u kasici svaki mjesec pa kad izađe 8 knjiga odjednom da ih kupi već mu je lakše mjesečno odvajati.
Ono je bila iznimka i mislim da neće biti više nešto slično tipa 8 ili više knjiga iste edicije odjednom. Nedaj Bože ponovo nekih poremećenih situacija.
I kad smo već kod šale i kod mjesečnih odvajanja, nedavno mi baš i prijatelj govori kako mu je lakše mjesečno nešto sakriti od žene nego odjednom za puno izdanja.
Obećao sam mu da ćemo joj stati na kraj, imamo ideje koje bi mogle u bližoj budućnosti zaživjeti pa će mu biti lakše i manje primjetno...
Nadam se samo da ona ne čita po forumu u suprotnom će nas moj jezik (i prsti) uvaliti u velika gov...!