A sad još i moje pitanje koje je nastalo iz ovih zadnjih postova a i nekih sličnih postova prije...
Naime zanima me zašto je netko tko kupi naše izdanje i nahvali ga na sve načine automatski nekakav "dupeuvlakač" ili nam "viri iz guzice", "retardiran" i slično?
S druge strane netko tko kupi naše izdanje i kritički se osvrne na nešto je intelektualac koji ima stav i mišljenje? A za ove druge je onda ta osoba "dosadnjaković" i "serator"?
Kakve to beneficije netko može ostvariti ako hvali naše izdanje odnosno kakve negativnosti proživljava onaj tko se kritički osvrne?
Odavno smo rekli da su nama na istom levelu i pohvale kao i konstruktivne kritike, možda kritike i malčice više.
Puno pohvala neće nas opustiti kao ni puno kritika pokolebati. Smatram da smo dosta samokritični što dokazuju i izdanja koja smo ponavljali i kad je ogromna većina vas kupaca rekla da je nepotrebno.
A drugi renomirani izdavači nas nazivali "ludima" zbog toga. No naše početne postavke nisu se nimalo promijenile od prvog dana do danas.
Mi i dalje radimo izdanja prvenstveno za nas, za naše kolekcije, pa onda i za druge. Nama ni jedno naše izdanje nije "proizvod" koji se samo u nekom trenutku stavlja na tržište konzumentima.
U svako naše izdanje utkano je puno znanja, truda, rada i neprospavanih noći i izuzetno smo ponosni na svaku knjigu. Grešaka je bilo, bit će ih, samo tko ne radi ništa imun je na greške.
No svaka greška nas čini jačima i trudimo se naučiti nešto iz njih, a s druge strane nikome od vas nije žalije nego nama kad do greške dođe, ponavljalo se izdanje ili ne.
Kao što nitko nije sretniji i ne uživa više od nas u svim našim izdanjima. Što je vjerujem i logično.
Nas stripofila zapravo ima jako malo. Netko voli određene vrste stripa drugi vole nešto drugo, kao i u svemu u životu. No u suštini svi volimo stripove i možda smo nekim drugima samo "čudaci"...
Zbog toga mi je žao da nas naše suprotnosti dijele, da se zbog različitih stavova i mišljenja nazivamo "dupeuvlakačima", "retardiranima", "seratorima", "dosadnjakovicima"...
Trebamo samo naučiti živjeti sa suprotnim mišljenjima i različitosti pretvoriti u snagu i motivaciju.
Sunčan je dan, mislim da bih najradije s vama sad negdje nešto bacio na roštilj, može se okrenuti i nešto na ražnju, popiti miloklizećih tekućina te možda uz neku rundu balote protresti sve teme...