@garfield
oprosti, ja nisan reka da je film smece... nego smece na kvadrat
znajuci da je tebi nolan sveta krava i sve sta dotakne pretvara u zlato... zelim istaknuti da je meni u filmu i prica dosadna
.. svaki put kad lupne glavon u nesto, ide flashback kako je on drukciji... a u tim dijelovima nista zanimljivo, a ima gluposti koje su za smijanje...
a da ne kazem koliko je nepotreban, glup i kičast (poduzi) uvod na kriptonu (a uz to i plagira par scenografija i kostimografija drugih filmova)... tu mi je bia najkomicniji dio filma, crowe je ninja znanstvenik
... ukrade neku lubanju koja sadrzi dnk cile planete, a ona se nalazi u podvodnoj spilji u jezeru na litici wtf?
.. di je neki svemirski laboratorij... i onda kad ide pobic, zajase nekog kriptonskog zmaja koji doleti na zvizduk
pa to ima logike ka da neki znanstvenik sta radi u zenevi u laboratoriju (koji nazalost nije na zivopisnoj lokaciji), ukrade bozju cesticu i pocne bizat pred vojskom i policijom na konju
i kako je supermen dosa u daily planet?... dobar dan ja san clark kent?... e, di si prika, samo udji, ides odma radit sa lois lane... u nas bar moras imat neku diplomu ili bar rodjaka da te uvali, a u americi se samo pojavis s cvikama
al mozemo se slozit da je najslabija karika snyder... i to debelo... kad smo izlazili iz kina, govori ovaj prijatelj, da kako mu film nije nesto, da je puuuno vise ocekiva.... kazen ja, pa sta si ocekiva od snydera, taj moze samo snimat video spotove i to tek nakon sta ukrade ideju od nekoga... je,je, kaze on, al san se nada da ce mu nolan opalit dvi tri pleske kad zasere i pokazat mu kako se to radi
gluma ni meni nije losa, korektna je, al kad imas loseg rezisera, glumci ostaju neiskoristeni... ja san veliki fan michael shannona, al moga san ja glumit zoda, isti kurac, nema nista upecatljivo kod njega.. isto vridi za amy adams, draga mi je i mislin da je odlicna glumica... nju su jos masakrirali kutovima snimanja, stalno joj snima podbradak, tako da je parila 20god starija od supermena (dok je u stvarnosti "samo" 9).. al to ide i na dusu castinga
o kameri i muzici necu ni pricat, totalno razocaranje