Need For SpeedSvi se vjerojatno slažemo da su filmovi bazirani na video-igrama užasni. Takvo je bilo očekivanje i od NFS-a. Igra je svakim nastavkom lošija, pa ne može ni film biti bolji. Svaki put kad sam vidio trailer u kinu, pomislio sam : "Koje će ovo biti s....e od filma". Film se počeo prikazivati u Hrvatskoj, pa sam provjerio na IMDB-u ocjene gledatelja. 10500 ocjena, prosjek 7.5. Ovo me iznenadilo i zainteresiralo.
Jučer sam pogledao NFS. Šokiran sam i oduševljen, kako nisam dugo bio. Ne sjećam se kad sam iz kina izašao tako sretan.
Više od 2 sata uzbuđenja pod punim gasom, nema trenutka u filmu kada je radnja u praznom hodu.
Nećete gledati na sat, mobitel ili razgovarati s društvom. Toliko toga se događa u filmu, više radnje nego u 3 nastavka Brzih i žestokih. Scene utrka i potjera s policijom su puno bolja i uzbudljivija nego u Brzim i žestokim. Tamo sve izgleda lako izvedivo i naivno, ovdje vas film uvuče u jurnjavu, kao da smo za volanom. Kakav je tek osjećaj u 4DX-u. Također, nema nestvarnih i nemogućih scena, koje tjeraju u podsmijeh i nevjericu.
Velika pohvala ide i samom scenariju, koji kombinira elemente radnje iz Hot Pursuita, High Stakesa, The Run-a i Shifta u jednu zanimljivu cjelinu, čime odaje počast cijelom serijalu video-igara.
Glumci su odlični, Jesse (Aaron Paul) iz Breaking Bada je sigurna nova zvijezda, a i ostatak ekipe zaslužuje svaku pohvalu.
Ako su ostali filmovi o video-igrama VW Golf, ovaj film je Pagani Huayra. Toliko o razlici. Prvi koji valja, nadam se ne i zadnji.
Film za svaku preporuku.
Ocjena 9/10
P.S. Još da je Nissan GT-R umjesto Ford Mustanga glavni auto u filmu, bila bi desetka.
Ali to je osobno mišljenje.
Film je američki, pa se moraju reklamirati. Vražji marketing!