Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

6 Pages«<456
Zagor 23
SixH
#101 Posted : 26. siječnja 2015. 12:55:38(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
ZoranC wrote:
Ma da. U gornjem primjeru je ocito da se radi o profesionalnom preprodavacu stripova. Taj ce naravno, koliko god se mi cudili cijenama, rado platiti 500-600 kuna za ovu knjigu, jer ce SIGURNO za dogledno vrijeme, a mozda i koju godinu, dobiti i do 2000 kuna za istu (od kolekcionara).
Evo vam LL topic "Rekordi LL izdanja" pa vidite da pojedine knjige bez teskoca dostizu cijene od 1500 kuna.

Ma sve OK. Ali fascinantno je da osoba koja nije dotični strip kupila uvjetno rečeno "na (tako kratko) vrijeme", spremna nedugo kasnije dati višestruke cifre....
Npr. ja sam kupio navedeni strip drugog dana I.Libera....i sad se postavlja pitanje "koliko sam ja blesav" da nisam uzeo 3-4 primjerka, pa čekao u "zasjedi" tipove koji "vole Zagora".....
"Rariteti se plačaju", to je poznata stvar u kolekcionarstvu, ali je simpatično/čudno, da strip ili knjiga, postaje raritet u toliko kratkom vremenu nakoh izdavanja....
I to knjiga koju su svi, koji su je kupili, platili po promotivnoj cijeni....

Svojevrsni je daljnji paradox što se ne radi o "prvom ili drugom broju" neke edicije..... na to se svi "pale" i sakupljači i simpatiteri..... ali svakako i definitivno je da se radi o specifičnoj priči "Zagorovoj priči"ThumpUp
ZoranC
#102 Posted : 26. siječnja 2015. 14:09:15(UTC)
Rank: Često prisutan

Slazem se s tvojom drugom recenicom iz prethodnog posta.
S druge strane, ja osobno nikad nisam kupio nijedan strip s namjerom da ga prodam i zaradim na njemu. Tako i u ovom slucaju nisam uzeo ni knjigu vise iako sam mogao i financijski i legalno nabaviti. Ne bavim se time. Ja uvijek prodajem samo svoje stripove i kolekcije i nabavljam nove.
Evo, cak bih prodao ovu knjigu kad bi LL izbacio drugo izdanje knjige 23, jer mi je i to svejedno da li se radi o prvom izdanju ili reprintu.
Orko
#103 Posted : 27. siječnja 2015. 21:46:43(UTC)
Rank: Nova faca

Man
ZoranC wrote:
Ma da. U gornjem primjeru je ocito da se radi o profesionalnom preprodavacu stripova. Taj ce naravno, koliko god se mi cudili cijenama, rado platiti 500-600 kuna za ovu knjigu, jer ce SIGURNO za dogledno vrijeme, a mozda i koju godinu, dobiti i do 2000 kuna za istu (od kolekcionara).
Evo vam LL topic "Rekordi LL izdanja" pa vidite da pojedine knjige bez teskoca dostizu cijene od 1500 kuna.

Ali dogodi se, a i događat će se, da kad 3-4 kupca koji su voljni bacat cifre od 1000+ kn za 1 strip to naprave, kasnije ostali kupuju isti takav strip za 2,3,4x manji iznos, ponekad i od onih koji su išli logikom, dam sad 500, kasnije prodam za 1500, a onda ode za 400 LOL LOL LOL jer nema toliko ljudi koji su spremni dat 1000, 1500 ili slično kn za 1 strip BigGrin

primjer Riđoradi broj 1, 2011 odlazi (na aukcijama) za oko 150kn, 2012 u rasponu od 140kn do čak 700kn, 2013 za 200kn (dobro ovaj je bio blago oštećen), 2014 jedan primjerak za 270, a jedan za 300kn

ja mislim da ovaj Zagor neće preteći Texa 1 na listi najskuplje prodanih na aukciji (ako je još uvijek Tex 1 na vrhu) ova prva aukcija koliko god da dostigne (tipujem na nekih 600-700kn), sljedećih nekoliko će postizati veću cijenu od njega, a potom pad na malo "normalnije" iznose
SixH
#104 Posted : 28. siječnja 2015. 8:49:24(UTC)

Man
Orko wrote:

Ali dogodi se, a i događat će se, da kad 3-4 kupca koji su voljni bacat cifre od 1000+ kn za 1 strip to naprave, kasnije ostali kupuju isti takav strip za 2,3,4x manji iznos, ponekad i od onih koji su išli logikom, dam sad 500, kasnije prodam za 1500, a onda ode za 400 LOL LOL LOL jer nema toliko ljudi koji su spremni dat 1000, 1500 ili slično kn za 1 strip BigGrin

primjer Riđoradi broj 1, 2011 odlazi (na aukcijama) za oko 150kn, 2012 u rasponu od 140kn do čak 700kn, 2013 za 200kn (dobro ovaj je bio blago oštećen), 2014 jedan primjerak za 270, a jedan za 300kn

ja mislim da ovaj Zagor neće preteći Texa 1 na listi najskuplje prodanih na aukciji (ako je još uvijek Tex 1 na vrhu) ova prva aukcija koliko god da dostigne (tipujem na nekih 600-700kn), sljedećih nekoliko će postizati veću cijenu od njega, a potom pad na malo "normalnije" iznose

I ja tak mislim. Ovo je prva ponuda koja ispituje teren i visinu BigGrin
Definitivno nema puno ljudi koji bi dali 1000+ za jedan strip, jer kak sam već i napisal, čudno je da si ga nisu kupili nedavno (s obzirom da se tadi o novom izdanju), odnosno osiguraliu si svoj primjerak, kad ga već toliko žele imati...Smile
King Warrior
#105 Posted : 1. ožujka 2015. 11:28:06(UTC)

Na scomu ovo izdanje je proglaseno za strip godine.
Ovo je drugi put da LL trijumfuje, obadva puta Zagor. Laugh
Dylan Willer
#106 Posted : 19. ožujka 2015. 10:40:22(UTC)

alen wrote:
Nekoliko je ljudi na s.com spomenulo problem spirale koja postaje sve uža, copy/paste:

"Zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati."

Mislim, slatko je veseliti se svakom broju i hvaliti savršeno izdanje, ali pretpostavljam da netko može mrtav hladan kupiti pola tiraža (zašto ne, 200 komada) i ugroziti cijelu kolekciju.

Ja sam svoj primjerak osigurao na vrijeme (prednarudžbom, nazovimo), isto je sigurno napravilo i puno drugih kolekcionara. Ali vjerujte da postoji i određen broj ljudi koji ne idu na forume i koji nisu informirani da je izašao #23 i da će istog ubrzo nestati. Možda njih nema puno, 10-20%, ali to je taj višak koji sužava spiralu. Oni neće kupiti taj strip, nasmijat će se cijeni od 500kn na aukcijama i odustati od kupovine narednih brojeva.

Koliko vidim podosta izdanja vam je već na tiražu od 300 primjeraka??? Pa to je praktički print on demand.

Ponavlja vam se priča s MM100. Riješite taj problem.

Kolicina neprodatih brojeva 25 i 26 potvrdjuje ove crne slutnje u vezi spirale.
chris.tower
#107 Posted : 19. ožujka 2015. 11:23:23(UTC)

Dylan Willer wrote:
alen wrote:
Nekoliko je ljudi na s.com spomenulo problem spirale koja postaje sve uža, copy/paste:

"Zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati."

Mislim, slatko je veseliti se svakom broju i hvaliti savršeno izdanje, ali pretpostavljam da netko može mrtav hladan kupiti pola tiraža (zašto ne, 200 komada) i ugroziti cijelu kolekciju.

Ja sam svoj primjerak osigurao na vrijeme (prednarudžbom, nazovimo), isto je sigurno napravilo i puno drugih kolekcionara. Ali vjerujte da postoji i određen broj ljudi koji ne idu na forume i koji nisu informirani da je izašao #23 i da će istog ubrzo nestati. Možda njih nema puno, 10-20%, ali to je taj višak koji sužava spiralu. Oni neće kupiti taj strip, nasmijat će se cijeni od 500kn na aukcijama i odustati od kupovine narednih brojeva.

Koliko vidim podosta izdanja vam je već na tiražu od 300 primjeraka??? Pa to je praktički print on demand.

Ponavlja vam se priča s MM100. Riješite taj problem.

Kolicina neprodatih brojeva 25 i 26 potvrdjuje ove crne slutnje u vezi spirale.

Ne slazem se, pravi kolekcionar nece odustati od kolekcije samo zato jer nije uspio nabaviti jedan broj! Stovise vjerovatno ce ga nabaviti preko aukcija, jer ce nakraju i tih 20tak brojeva od preprodavaca zavrsiti u necijoj kolekciji!

Dylan Willer
#108 Posted : 19. ožujka 2015. 11:30:32(UTC)

Slazem se ja za kolekcionare, ali cinjenica je da je na lageru ostalo preko 50 primeraka. Sto znaci da je sledeci logican korak smanjenje tiraza (naklade) na 350 i povecanje cene. Lako je zamisliti scenario gde ce prvi brojevi smanjenog tiraza ponovo planuti, ali vec sledeca iteracija ce da se gomila na lageru. Dakle, spirala zaista postaje sve uza i jako mi je zao zbog toga.
SixH
#109 Posted : 19. ožujka 2015. 12:22:00(UTC)

Man
Ja osobno smatram da će se prodati i ovih 50-tak komada, ipak je prošlo "samo" mjesec dana..... Ljudi u sveopčoj krizi i nakon skupe zime ipak malo taktiziraju.... a ne radi se o nekim posebno "znakovitim" brojevima... iako su to naravno "legendarne i best off" epizode.....
Pogotovo u ovoj turi gdje je bilo nekoliko " posebno traženih" (ili kako god da nazovemo) naslova i svi su se koncentrirali da prvo nabave njih... moje mišljenje....
Inaće sam i ja zastupnik teze, da ne smanjivati tiraže (osim u krajnjoj nuždi)BigGrin , ali o tome zadnju riječ imaju urednici i financijeri ovih projekata... na nama je da se ravnamo prema njihovim odlukama...
Dado R.
#110 Posted : 19. ožujka 2015. 19:49:39(UTC)
Rank: Libellus

Dylan Willer wrote:
Slazem se ja za kolekcionare, ali cinjenica je da je na lageru ostalo preko 50 primeraka. Sto znaci da je sledeci logican korak smanjenje tiraza (naklade) na 350 i povecanje cene. Lako je zamisliti scenario gde ce prvi brojevi smanjenog tiraza ponovo planuti, ali vec sledeca iteracija ce da se gomila na lageru. Dakle, spirala zaista postaje sve uza i jako mi je zao zbog toga.

Ti sigurno sjedis u redakciji Libellusa i znas koji je sljedeci logican korak! Smile Smile
Dado R.
#111 Posted : 19. ožujka 2015. 19:57:11(UTC)
Rank: Libellus

SixH wrote:
Ja osobno smatram da će se prodati i ovih 50-tak komada, ipak je prošlo "samo" mjesec dana..... Ljudi u sveopčoj krizi i nakon skupe zime ipak malo taktiziraju.... a ne radi se o nekim posebno "znakovitim" brojevima... iako su to naravno "legendarne i best off" epizode.....
Pogotovo u ovoj turi gdje je bilo nekoliko " posebno traženih" (ili kako god da nazovemo) naslova i svi su se koncentrirali da prvo nabave njih... moje mišljenje....
Inaće sam i ja zastupnik teze, da ne smanjivati tiraže (osim u krajnjoj nuždi)BigGrin , ali o tome zadnju riječ imaju urednici i financijeri ovih projekata... na nama je da se ravnamo prema njihovim odlukama...

Ne treba ozbiljno dozivljavati kojekakve komentare po drugim forumima, jedino mjesto gdje se mogu dobiti relevantne informacije o Libellusu je iskljucivo ovaj forum.
I jedini koji mogu relevantno pisati o prodaji i svemu oko Libellusa samo smo mi iz Libellusa, sve druge price mogu se objesiti macku o rep.Smile
Ozbiljni korisnici potrazit ce informacije na ovom mjestu i od nas, oni drugi mogu traziti informacije i nagadjanja bilo gdje.
Predlazem da se jave i Milanu (vidovitom ili tarot) on sigurno zna puno toga. A navodno da nije losa ni jedna gatara iz Sanskog Mosta, vidi cuda u grahu...BigGrin

Garfield
#112 Posted : 19. ožujka 2015. 20:22:21(UTC)
Rank: Ovisnik

Da ne otvaram posebno temu ili oglas ...

U svakom slucaju za Zagor br.23 nudim 130 kuna. Zainteresirani nek se jave preko privatne poruke. Potrebno vise komada!!!

laura10
#113 Posted : 20. ožujka 2015. 11:55:46(UTC)

ja sam počea od br 23 skupljati i fali zasada 15 knjiga ali se ne opterecujem i skupiti cu kada skupim(tek od lani sam cua za ovo pa zato i kasnim)Blushing
sad laganini kupujem ove koje izlazeBigGrin
SixH
#114 Posted : 20. ožujka 2015. 13:37:55(UTC)

Man
laura10 wrote:
ja sam počea od br 23 skupljati i fali zasada 15 knjiga ali se ne opterecujem i skupiti cu kada skupim(tek od lani sam cua za ovo pa zato i kasnim)Blushing
sad laganini kupujem ove koje izlazeBigGrin

Tak se to i radi....BigGrin a i jedna ponuda tjedna možda popravi stanje....BigGrin
smuk074
#115 Posted : 3. listopada 2024. 21:29:27(UTC)

Dali moze drugo izdanje ove knjige,kao sto je bilo sa alan fordom ? Confused
Users browsing this topic
Guest (2)
6 Pages«<456
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.