Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Nathan Never, Mister No & Martin Mystère - “UJEDINJENI ZA PLANET”
Dado A.
#1 Posted : 12. srpnja 2022. 12:49:42(UTC)
Rank: Libellus

Dok čekamo izlazak izdanja iz naše šeste ovogodišnje ture koja bi uskoro trebala biti u prodaji, evo i prve najave iz sedme ture koja bi svjetlo dana trebala ugledati krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca.

U njoj se nalazi 12 knjiga, a prva od njih nosi naslov “Ujedinjeni za planet” i riječ je o našemu premijernom kolornom albumu Nathana Nevera u kojemu mu društvo prave još dva legendarna junaka SBE-a – Mister No i Martin Mystère!

Scenarij za ovu zanimljivu, poučnu i iznimno aktualnu pustolovinu koja je u Italiji izvorno objavljena u siječnju ove godine napisao je legendarni Bepi Vigna, a crtački dio potpisuju dobro nam poznati Germano Bonazzi, Marco Foderà i Fabio Grimaldi. Za koloriranje epizode zadužena je bila Daria Cerchi, a autor naslovnice je Sergio Giardo!

Što se tehničkih detalja tiče, ovaj album ima 80 kolornih stranica formata 220 x 295 mm (64 stranice stripa + 16 stranica tekstualnog dodatka; tvrde korice), a naklada mu je 350 primjeraka.

Vezano za samu radnju, u ovome posebnom izdanju, Nathan, Mister No i Martin borit će se rame uz rame kako bi obranili Zemlju od posljedica klimatskih promjena. Naime, u Nathanovom svijetu klimatska kriza za koju su svi smatrali da je stvar prošlosti odjednom se ponavlja u svoj svojoj dramatičnoj silini: temperatura planeta neobjašnjivo raste, dok ekstremni meteorološki fenomeni remete ravnotežu života na Zemlji. Kako bi spasio našu budućnost, specijalni agent Alfe morat će otputovati u prošlost da otkrije korijene nove prijetnje povezane s klimatskim promjenama, a na tom zadatku pridružit će mu se naš najdraži amazonski Pilot i dobri stari Detektiv Nemogućega!

Inače, riječ je o neobjavljenoj priči popraćenoj bogatim dosjeom o klimatskim promjenama, otkrivanju njihovih korijena i znanstvenih inicijativa koje bi nam mogle donijeti pobjedu, a njena redovna cijena bit će 225 kuna, dok će ona posebna, tijekom prva dva mjeseca, iznositi 180 HRK.

Bacite pogled:

Dado A.
#2 Posted : 12. srpnja 2022. 12:51:16(UTC)

A evo i nekoliko stranica iz stripa:

Jerry Krause
#3 Posted : 12. srpnja 2022. 23:53:42(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Sve je ovo ok, uzimat će se, ali ujedno znači još jednu stepenicu koju moramo proći da bi se došlo do "Rata svjetova".
Imam osjećaj da će još biti brdo popratnih edicija dok ne počne ova velika saga.

Ajde Dado onda prvo objavite sve ove knjige sa strane bez obzira na kontinuitet izlaženja, pa izbaci cijeli rat odjednom.

Ako mogu razni Zagori, Alanfordovi i Misternoi u sto knjiga odjednom zašto ne bi i Nathan dočekao svoj trenutak. :)
Diskach
#4 Posted : 13. srpnja 2022. 6:37:25(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Jerry Krause wrote:
Sve je ovo ok, uzimat će se, ali ujedno znači još jednu stepenicu koju moramo proći da bi se došlo do "Rata svjetova".
Imam osjećaj da će još biti brdo popratnih edicija dok ne počne ova velika saga.

Ajde Dado onda prvo objavite sve ove knjige sa strane bez obzira na kontinuitet izlaženja, pa izbaci cijeli rat odjednom.

Ako mogu razni Zagori, Alanfordovi i Misternoi u sto knjiga odjednom zašto ne bi i Nathan dočekao svoj trenutak. :)

+1 na prijedlog.

Ali i da ti odgovorim na podebljano (iako nije pitanje), zato jer je Nathan manje popularan.
NN se nažalost vj ni u snu ne može po prodaji mjeriti sa ovim nabrojanima.Crying
Jerry Krause
#5 Posted : 13. srpnja 2022. 8:50:30(UTC)

Man
Ma razumijem ja to, više odavno ne gnjavim Dadu za ubrzavanje Nathana. Vjerojatno mu se dizala kosa (koje nema :)) na glavi kad sam ga pilao za ubrzavanje Nathana, ali imam osjećaj da će se ova saga produžiti na 2 godine izlaženja s obzirom na ova silna izdanja novih junaka.

Mislim da je ovaj kolor team-up preuranjen, samo guši Nathanova druga izdanja, ali shvaćam zašto je izdat. Ipak su team-upovi privlačni fanovima i uzimat će ga ljubitelji i ova druga dva junaka.
Diskach
#6 Posted : 13. srpnja 2022. 8:54:27(UTC)

Jerry Krause wrote:
Ma razumijem ja to, više odavno ne gnjavim Dadu za ubrzavanje Nathana. Vjerojatno mu se dizala kosa (koje nema :)) na glavi kad sam ga pilao za ubrzavanje Nathana, ali imam osjećaj da će se ova saga produžiti na 2 godine izlaženja s obzirom na ova silna izdanja novih junaka.

Mislim da je ovaj kolor team-up preuranjen, samo guši Nathanova druga izdanja, ali shvaćam zašto je izdat. Ipak su team-upovi privlačni fanovima i uzimat će ga ljubitelji i ova druga dva junaka.

Zato sam ja svoj primjerak odmah rezervirao. Tiraž mi se čini jako mali s obzirom da je riječ o broju za kolekcionare 3 junaka, ali vjerujem da Dade znaju dobro procijeniti a i neki skupljaju sve atri pa neće kupiti po 3 primjerka ovog stripa.
Ali evo da napišem i tu, cijena me baš neugodno iznenadila. Crying Crying
AlenT
#7 Posted : 13. srpnja 2022. 9:40:31(UTC)

Već je 13 mjeseci prošlo od izdavanja 16. knjige Crying

Skoro 11 godina smo u zaostatku s redovnom serijom i taj jaz se produbljuje Crying
aeronauticar
#8 Posted : 13. srpnja 2022. 11:12:54(UTC)

Dečki, slažem se sa vama, odnosno svime što je ovdje napisano.

Velika podrška fanovima Nathana, uz želju da vas bude svake godine čim više BigGrin

Probajte predstaviti strip svakome klincu u blizini.. To je jedina nada svima nama stripoljupcima.

Inače, mene cijena ovog izdanja ne iznenađuje i obzirom na sve, dobro je da nije veća...

Što se naklade tiče, imali smo npr. Dylan dog kolornu biblioteku br. 12, u kojemu se pojavljuje i veći broj junaka nego ovdje pa je naklada ista - 350.

http://www.libellus.hr/i...oni-i-silicij/1048/0/-2

To samo govori u prilog tome da većina stripoljubaca uzima sve ili većinu junaka/edicija, a samo je mali broj opredijeljen za samo neke određene junake!

Pozdrav svima!
BullShark
#9 Posted : 13. srpnja 2022. 16:10:22(UTC)
Rank: Nova faca

Pitanje, kad smo već na ovom ekstra izdanju Nathana. Kako mi se već sve malo izmiješalo, može li mi ko reći jesu li Dade ikad ovo izdale https://shop.sergiobonel...ver--Visioni-di-un.html ? Ili su to možda neke epizode iz redovne, specijal ili koje već edicije pa spojene zajedno?
Ako je ovo nešto neobjavljeno do sada, Dade, planirate li? Mislim znam da jeste, pa je bolje pitanjce, kad?
Dok Lester
#10 Posted : 13. srpnja 2022. 18:06:41(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Evo ovdje piše o kojim je epizodama riječ i možeš vidjeti da su 2 objavljene u biblioteci NN almanah i 1 u NN gigant ;-)

https://www.comicsbox.it/albo/LIBNATNEVBR_001
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
BullShark
#11 Posted : 13. srpnja 2022. 22:09:06(UTC)
Rank: Nova faca

I pretpostavio sam. Hvala na infu.
Dok Lester
#12 Posted : 14. srpnja 2022. 0:01:11(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
ThumpUp
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
DRAŽEN
#13 Posted : 29. srpnja 2022. 22:25:03(UTC)

Zašto onda Dado u najavi kaže da se radi o neobjavljenoj priči?
Dado R.
#14 Posted : 30. srpnja 2022. 0:17:29(UTC)

DRAŽEN wrote:
Zašto onda Dado u najavi kaže da se radi o neobjavljenoj priči?

Zato što je Dado ispravno i napisao, on priča o ovoj knjizi iz naziva topica a BullShark je pitao za jedno drugo izdanje i postavio link na koje je izdanje mislio...
DRAŽEN
#15 Posted : 31. srpnja 2022. 12:27:42(UTC)

Ok! Sorry! Sad mi je jasno.
maddjuro
#16 Posted : 3. kolovoza 2022. 19:12:28(UTC)

Man
Libellusa skupljam od 2006-e i ovo je prvi broj za koji moram reći da mi je "žao novaca".
Ovo izdanje liči na nešto što bi se dijelilo školarcima da ih se "nauči" o očuvanju okoliša...
CheddarBob
#17 Posted : 3. kolovoza 2022. 19:55:14(UTC)

Man
maddjuro wrote:
Libellusa skupljam od 2006-e i ovo je prvi broj za koji moram reći da mi je "žao novaca".
Ovo izdanje liči na nešto što bi se dijelilo školarcima da ih se "nauči" o očuvanju okoliša...

Uzimam samo da naknadno ne mislim o tome kako mi fali baš ta jedna knjiga od ikojeg od ova 3 junaka.

Ne ponosim se time.
SZOCK
aeronauticar
#18 Posted : 3. kolovoza 2022. 22:53:19(UTC)

Ja uzimam samo zato jer je Mister No u igri…
Iskljucivo je to moja odluka i ne ljutim se na Libellus što izdaju nešto što mi se baš i ne sviđa, a ja sam unaprijed odlučio da moram uzeti..
Uglavnom priča je uvijek ista… Izdavač odlučuje što izdaje i u kojem ritmu, a kupac odlučuje želi li kupiti ili ne želi Smile
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.