Sto mu ... wrote:
Nije ovo bio atak na vaše izdanje, ono je savršeno u svakom pogledu, kao i uostalom sva ostala ( ne uvlačim se ). Nego mi jednostavno nije legao novi crtež, scenariji još kako tako. Moje mišljenje je da je Magnus bolje prikazao strip od Piffareria.
Ma ne brini, nisam to ni shvatio kao atak na naše izdanje a ni na AF, razmjenjujemo mišljenja.
Kad je Magnus bio u formi, top, onda je to bilo zbilja remek djelo, ali nije bio top na svim epizodama. Pogledaj neke zadnje epizode, meni osobno u nekima neprepoznatljiv.
Jasno se vidi da su tu tušeri odrađivali veći dio posla. Neki dobro, neki malo manje. Nije to loše nego svaki od njih ima svoj pečat i način tuširanja i to utječe na crtež.
Mene zanima što bi bilo da je Bunker napisao jednako briljantno 75 epizoda, da ih je Brixy maestralno preveo ali da nije postojao Magnus, da je crtač bio Piffarerio, bi li nam Alan Ford bio manje drag i obožavan?
Magnus je neponovljivi majstor, obožavam ga, ali nije isključivo on zaslužan za uspjeh AF kod nas. Magnus je odlično nacrtao i brojne druge stripove pa nije da je baš pomama za svima njima.