Dado R. wrote:Imamo slican ukus za ogromnu vecinu, mislim iskljucivo po samim filmovima na listi ne i po pozicijama, tesko bih mogao pozicionirati sve... i kako odabrati broj 1?
Par njih nisam jos nikad ni gledao, a neki su mi onako, bezveze... Prohujalo s vihorom... glumci su OK, ali poprilicno dosadan film... jebiga...
Kako nema Ramba?
Sasvim dobra lista.
I meni je to bilo uzasno tesko. Prebacivao sam puno puta svaki film, ali ako vec pravis listu moras odluciti gdje koji. Vecinu filmova sam mogao i drugacije posloziti, ali na kraju je ovako ispalo. Moraju biti neki filmovi koji ti se nece svidjeti. Tesko da neko napravi spisak od 100 filmova i da svih 100 i tebi bude odlicno. Umjesto prohujalo s vihorom sam bio stavio Jaws, pa sam izmjenio :) a sto se tice Ramba nisam ga se ni sjetio a i da jesam tesko da bi ga ubacio. Prvi dio stvarno gotivim, ali ne bas za prvih 100. Bilo je tu jos nekih koje cu mozda i ubaciti (Jurassic Park, Jaws, Edward Scissorhands, The Thin Red Line ...)
Vjerovatno ce tu biti jos nekih izmjena, sigurno sam i zaboravio neke filmove, pa kad se sjetim ubacit cu i neki izbaciti, ili mozda pogledam neki film koji nisam gledao i ubacim u listu ...
I usput sta nisi gledao od ovoga predlazem ti da pogledas :)