King Warrior wrote:Izgleda da noviji Texovi bolje prolaze od ovih klasicnih. Zakljucujem po stanju na skladistu.
Makar u ovoj "igri" nema pravila... načelno se slažem sa gornjim zaključkom.
Nesmije se zanemariti činjenica da postoje kupci koji nemoraju "nužno" imati sve odreda....pa ako se još k tome radi i o (relativno) mlađoj populaciji, logično je (a kod Texa je to savršeno moguće jer nema rednih brojeva).
Znam neke "fanatike" za Texom, pa mi tvrde da im one prve epizode, konkretno iz kolor biblioteke, "nisu za čitanje", dok recimo mene te iste epizode oduševljavaju...
Netko jako drži do crteža, drugi drže do priče (što je u Texovom slučaju " mali problem" jer je 99% priča odlično), treči i jedno i drugo, četvrti su "picajzle" sami po sebi, itd, itd...
Ima sijaset razloga za to... počevši od "crteža i crtača", pa preko "dužine" epizoda, odnosno fragmenata, pogotovo u samim počecima...
Na žalost zbog opče situacije s financijama, mnogi (da ne kažem večina) nemogu kupovati knjige "samo zato da imaju sve kaj je izdano"...
S tog naslova i dolaze "nelogičnosti" u prodaji određenih brojeva...
Za neke knjige bi se reklo "e ova će otiči odmah jer se radi o legendarnoj epizodi", pa ne ode (odmah)...
Vidli bumo kad krene "Best of"....da li popularnost i "kvaliteta" epizode garantira i dobru (i brzu) prodaju...
To je moje skromno mišljenje, koje (naravno) nemora biti točno....