Ovu sam temu morao da otvorim, posto stvarno film rad ovoga covjeka, tako da ... :)
Od novije generacije vjerovatno jedan od najboljih redatelja (po meni daleko i najbolji) Za sada sve sto je radio pretvara u zlato (kako financijski, tako i osvaja kriticare, publiku ...)
1998 - Following
2000 - Memento
2002 - Insomnia
2005 - Batman Begins
2006 - The Prestige
2008 - The Dark Knight
2010 - Inception
Pogledao sam svaki od ovih filmova i nema kao u vecine redatelja da je pocinjao polako s nekim skromnim da ne kazem losim filmovima, pa se s vremenom dizao.Od samog pocetka startao je stvarno vrhunski s Following gdje je imao smjesno mal budzet (6,000$), nepoznate glumce i td i odradio je vrhunski posao.Memento smatram jednom od najbolji ostvarenja ikada, naravno posto je jos "pocetnik" i tu je imao mal budzet $5,000,000 i napravio je stvarno nesto izuzetno.Mozda i film koji mi se namjanje svidja je Insomnia, iako je imala pravo jaku glumacku postavu i meni jedan od najdrazi glumac (Al Pacino), iako je i ovaj film sasvim dobar i vecina redatelja kad naprave takav film smatraju to uspjehom.
Poslije toga dolazi po meni najbolji Batman (iako svaka cast Bartonovom prvom Batmenu i Dark Knight) ovaj mi se najvise svidio.Imao je sve u filmu.Jer do sad nijedan Batman nije pokazao da kazem pravi pocetak (samo u kratkim crtama) a on je to docarao na pravi nacin.I stvarno je trebalo hrabrosti nakon toliko Batmana i velikih imena koji su radili na njemu, odvaziti se na taj potez.
The Prestige jos jedno genijalno ostvarenje gdje sam ostao zapanjen kad sam ga pogledao i to smatram obaveznom literaturom za svakoga.
2008 godine izlazi jos jedan Batman i malo koga ostavlja ravnodusnim.Obara sve moguce Box Office i naravno jos jedno veliko djelo ostaje iza njega.
I zadnji do sada, a ne i najlosiji (naprotiv) kotira za sami vrh, iako se tesko odluciti koga staviti na vrh, Inception.Meni se u ovom filmu sve dopalo.Od ideje, glume, rezije, svega u filmu, jednostavno vrhunsko ostvarenje.
Na kraju moze se reci da je odmah zadao visoke kriterije za sebe, i da svakim novim filmom odusevljava.Ja se nadam da ce tako i nastaviti,a treba uzeti u obzir da je ovo tako reci je jos "frisak" i da se nadam da ce jos sazrijeti i praviti jos bolje filmove (ako je ikako moguce).
S 41 godinu je postigao vise nego vecina redatelja za citav zivot.